Stoppen met blowen

Stoppen met blowen ontwenningsverschijnselen

Ontwenningsverschijnselen kunnen bij het stoppen met blowen optreden. Vooral mensen die langdurig veel hebben geblowd kunnen er last van krijgen. De ontwenningsverschijnselen houden enkele dagen tot enkele weken aan en zullen altijd weer verdwijnen.

 

Ontwenningsverschijnselen die het meest voorkomen bij het stoppen met blowen zijn slecht in slaap kunnen komen en steeds zwetend wakker worden. Ook is het hebben van nachtmerries - wanneer het slapen eindelijk lukt - geen zeldzaamheid bij het stoppen met blowen. U kunt valeriaan of Sint-Janskruid innemen om de slaapproblemen te verminderen.

 

De eerste dagen kunt u last hebben van koortsverschijnselen. U heeft het steeds warm en kunt zich maar slecht concentreren. Vaak zijn mensen die pas zijn gestopt met blowen tijdens de eerste dagen een beetje prikkelbaar. Heeft u ook nog eens een slechte nachtrust, dan heeft dit een extra negatieve impact op uw concentratievermogen en humeur.

 

Wie jarenlang dagelijks geblowd heeft kan het leven zonder joint opeens saai vinden. Bepaalde activiteiten leken met een joint in de hand nu eenmaal leuker. Denk aan activiteiten als het spelen van een computerspel of het kijken van een film. In plaats van weer te gaan blowen tijdens deze activiteiten, kan het helpen om hele nieuwe activiteiten te zoeken. Activiteiten waarbij u niet gewend bent om erbij te blowen.

 

Wat er ook gebeurt, zorgt dat u niet weer een joint opsteekt. Van tijd tot tijd gaat iemand die net gestopt is op zoek naar een excuus om weer te blowen. Gaat u weer blowen dan blijft u waarschijnlijk verslaafd. Houd daarom in het achterhoofd dat dit zoeken naar een excuus om te kunnen blowen ook een ontwenningsverschijnsel is. Gelukkig verdwijnt ook dit ontwenningsverschijnsel na verloop van tijd.

Maak jouw eigen website met JouwWeb