Stoppen met blowen

Stoppen met blowen afkickverschijnselen

Gaat u stoppen met blowen, dan is er best kans dat u te maken krijgt met de diverse afkickverschijnselen die daarmee gepaard kunnen gaan. In dit artikelen bespreken we welke afkickverschijnselen u bij het stoppen met blowen kunt tegenkomen.

 

De afkickverschijnselen kunnen qua intensiteit verschillen tussen personen. Hoe heftig u ze zult ervaren is lastig van te voren in te schatten. Wel kan worden gesteld dat de afkickverschijnselen bij stoppen met blowen vooral heftig kunnen zijn wanneer u voor langere tijd dagelijks heeft geblowd.

 

De eerste dagen nadat u bent gestopt met blowen kunt u erg last hebben van onrust. Dit gaat gepaard met veel zweten, hoofdpijn en concentratieproblemen. U heeft het warm en bent enorm prikkelbaar. Sommige mensen worden na het stoppen ook regelmatig opeens angstig of krijgen last van hitteaanvallen.

 

Vooral wanneer u stopt met blowen na dagelijks gebruik kunt u maar slecht in slaap komen. U slaapt licht en u wordt vaak zwetend wakker. Ook kan er sprake zijn van nachtmerries of kunt u überhaupt uw dromen weer onthouden.

 

Omdat veel cannabisgebruikers denken dat ze als het ware kracht uit het roken van een joint halen, kunt u vooral de eerste week na het stoppen met blowen het gevoel hebben iets te missen. Het is nog het beste te beschrijven als een leegte. Ook de eetlust is niet om over naar huis te schrijven.

 

Sommige mensen beginnen na het stoppen met blowen met het verwerken van emoties die door het blowen lange tijd zijn onderdrukt. Opeens krijgen ze die emoties te verwerken en dit kan zich uiten in stemmingswisselingen.

 

De verschillende afkickverschijnselen kunnen het stoppen met blowen lastig maken en kunnen er zelfs voor zorgen dat u gaat zoeken naar smoezen om toch te blowen. Het is belangrijk te weten dat de ontwenningsverschijnselen over het algemeen na twee weken wel weg zijn. Houdt u vol, dan wordt het eigenlijk al vrij snel een stuk gemakkelijker.

Maak jouw eigen website met JouwWeb