Stoppen met blowen

Ik wil stoppen met blowen

Voor stoppen met blowen zijn zeer legitieme redenen te bedenken. Heeft u voor uzelf besloten te gaan stoppen met blowen, dan kunt u in dit artikel diverse tips vinden om het stoppen met blowen tot een succes te maken.

 

Wilt u stoppen met blowen dan is het van groot belang dat u de datum kiest waarop u gestopt zult zijn. U zult niet de enige zijn die het stoppen met blowen steeds maar blijft uitstellen en wanneer u daadwerkelijk wilt stoppen is dat natuurlijk zonde. Door een concrete stopdatum te kiezen en ook echt te gaan stoppen op deze datum zorgt u ervoor dat u de juiste acties onderneemt.

 

Is in één keer stoppen met blowen voor u een te grote stap, dan is het ook mogelijk om te stoppen met blowen door eerst flink te minderen. Gaat uw voorkeur uit naar stoppen met blowen door middel van minderen, dan kiest u het beste twee datums. U kiest een datum in de nabije toekomst waarop u gaat beginnen met minderen. Daarnaast kiest u een tweede datum. Op die datum bent u compleet gestopt met blowen. Kies de definitieve stopdatum zo dat deze ongeveer twee weken na de datum dat u begint met minderen ligt.

 

Het is raadzaam om alles wat met blowen te maken heeft weg te gooien op de dag dat u volledig bent gestopt met blowen. Heeft u op de definitieve stopdatum nog wiet of hasj over, gooi deze dan gewoon weg. Gooi ook alle spullen die bij blowen horen weg, zoals vloeitjes, tipjes en verkruimelaars. U wordt zo niet herinnerd aan het blowen doordat u de spullen steeds tegenkomt en daarnaast verhoogt het de drempel om toch weer te gaan blowen.

 

Het is aan te raden om tijdens de eerste paar weken na het stoppen met blowen verleidelijke situaties te vermijden. Spreek niet in coffeeshops af met vrienden en wellicht is het een goede zaak om even helemaal niet met blowende vrienden af te spreken. Ligt er een coffeeshop op uw route naar huis na een lange werkdag of schooldag, dan kan het zelfs verstandig zijn tijdelijk te kiezen voor een andere route. Zo raakt u minder snel in de verleiding.

 

Verder is er in dit artikel tot nu toe vooral uitgegaan van stoppen met blowen op eigen kracht. Maar dit lukt niet iedereen. Mensen die moeite hebben met het stoppen met blowen kunnen hiervoor deskundige begeleiding krijgen. Er zijn hiervoor verschillende opties. Zo kunt u een online zelfhulpprogramma volgen, persoonlijke begeleiding krijgen of meedoen met een praatgroep. Een instelling voor verslavingszorg in de buurt of uw huisarts kan u hier meer over vertellen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb