Stoppen met blowen

Hulp bij stoppen met blowen

Voor hulp bij stoppen met blowen kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden. Allereerst is het belangrijk dat uw directe omgeving u steunt bij het stoppen met blowen. Misschien is er iemand die u in vertrouwen kunt nemen en die u kan helpen op het moment dat u het even moeilijk heeft. Verder is deskundige begeleiding bij het stoppen met blowen te krijgen in verschillende vormen.

 

Blowt u niet zo lang en wilt u stoppen dan is het mogelijk om te stoppen met behulp van een online zelfhulpprogramma. Een traject om te stoppen met blowen via een online zelfhulpprogramma duurt een paar weken. Wanneer u hiervoor kiest is het belangrijk dat u zeer gedisciplineerd te werk gaat en ook echt de instructies opvolgt. Om deze reden kan een online zelfhulpprogramma minder geschikt zijn voor de mensen die al langere tijd blowen en echt veel moeite met het stoppen hebben.

 

Behandeling door een echte behandelaar is ook mogelijk. Omdat u ook daadwerkelijk om de zoveel tijd iemand te spreken krijgt, is er wat meer sprake van een stok achter de deur dan bij een online zelfhulpprogramma. Voor verstokte cannabisgebruikers die moeite hebben met stoppen is deskundige begeleiding door een behandelaar een stuk meer geschikt.

 

Verder is het mogelijk om via een praatgroep te stoppen met blowen. Wekelijks komt de groep dan bij elkaar en kunnen er ervaringen worden gedeeld. Vaak moeten de mensen in de groep ook opdrachten in een werkboek maken. Deze opdrachten zijn er vaak op gericht om meer inzicht in de verslaving te krijgen.

 

Denkt u dat u hulp bij stoppen met blowen kunt gebruiken? Neem dan contact op met uw huisarts. Ook is het in veel gevallen mogelijk u zonder tussenkomst van de huisarts in te schrijven bij een instelling voor verslavingszorg voor hulp bij stoppen met blowen.