Stoppen met blowen

Hoe te stoppen met blowen

Stoppen met blowen is altijd beter dan door blijven gaan. Hoe te stoppen met blowen kunt u lezen in dit artikel. U vindt hier tevens tips om niet weer in de verleiding te raken wanneer u eenmaal bent gestopt met blowen.

 

Het is raadzaam om uw redenen om te stoppen met blowen in een lijst te zetten. Schrijf op wat u terugkrijgt wanneer u stopt met blowen. Bijvoorbeeld wat u bespaart in geld en welke voordelen het stoppen met blowen heeft voor uw gezondheid. Dit opschrijven werkt ook weer motiverend en u kunt de lijst er op een later tijdstip, tijdens een moeilijk moment, altijd weer bij pakken.

 

Uiterst belangrijk is het om een datum te kiezen waarop u zult stoppen met blowen. Doet u dit niet, dan bestaat de kans dat u het stoppen met blowen tot in de eeuwigheid blijft uitstellen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Door een datum te kiezen zet u uw idee om te stoppen met blowen in feite om in daadwerkelijke actie. Zorg ervoor dat u op de gekozen datum ook echt stopt met blowen.

 

Het is mogelijk om door middel van minderen te stoppen met blowen. Ook dan is een planning van cruciaal belang. Kies twee datums. Op de ene datum begint u met minderen en op de andere datum bent u zo veel geminderd dat u kunt stoppen met blowen. Kies de datums zo dat er ongeveer twee weken tijd tussen de datums ligt.

 

Gooi alle spullen die met blowen te maken hebben na het stoppen weg. De wiet en hasj die u op de stopdag nog over heeft gooit u weg, samen met bijbehorende spullen zoals vloeitjes en tipjes. Door de spullen weg te gooien verkleint u de kans dat u in de verleiding raakt om toch te blowen.

 

Andere situaties waarbij u in de verleiding kunt raken, zoals afspreken met blowende vrienden, kunt u het beste tijdens de eerste paar weken na het stopen met blowen vermijden. Wanneer u van uw werk of van school komt en er ligt een coffeeshop op uw route onderweg naar huis, pak dan desnoods een andere route.

 

Beloon uzelf wanneer u ongeveer vier weken gestopt bent met blowen. Het is gemakkelijker om vol te houden wanneer u iets heeft waar u naar kunt uitkijken.