Stoppen met blowen

Bijwerkingen stoppen met blowen

Stoppen met blowen kan lastig zijn door de bijwerkingen waarmee het gepaard kan gaan. Vooral wanneer u lang en veel heeft geblowd, kunt u er flink last van krijgen. Hier kunt u meer lezen over de bijwerkingen bij stoppen met blowen.

 

Veel zweten en vooral 's nachts veel zweten komt veel voor bij het stoppen met blowen. Daarnaast is de kans groot dat u moeite heeft met in slaap komen. Dit is vooral het geval wanneer u dagelijks heeft geblowd, waardoor u min of meer afhankelijk van het blowen bent geworden. Lukt het u toch om te slapen, dan kunt u ook vreemde dromen (nachtmerries) verwachten in de eerste weken na het stoppen met blowen.

 

U kunt vooral de eerste dagen erg prikkelbaar zijn. Dit is natuurlijk ook best wel logisch, vooral wanneer u 's nachts slecht slaapt en u er ook sprake is van onrust. Het kan zijn dat u zich op het werk of op school maar slecht kunt concentreren. U kunt last hebben van koorts en hoofdpijn.

 

Het kan zijn dat er na het stoppen met blowen voor uw gevoel een soort leegte is ontstaan. Dit kan gepaard gaan met een sterk verminderde eetlust. Het kan er zelfs voor gaan zorgen dat u op zoek gaat naar smoezen om toch te kunnen blowen. Het is raadzaam om vol te houden tijdens dit soort momenten, omdat het trek hebben in een joint een normale bijwerking is na het stoppen met blowen.

 

Over het algemeen gaan de bijwerkingen binnen twee weken weg wanneer u gestopt blijft. Heeft u veel moeite met de bijwerkingen van stoppen met blowen dan is het mogelijk om ondersteuning te krijgen. U kunt bij een verslavingsinstituut of bij uw huisarts meer informatie hierover inwinnen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb